Més agents de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat 96 nous agents provinents de la 97a promoció que ja han acabat la formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquests nous agents inicien la fase de pràctiques en el marc del dispositiu d’estiu, que es va posar en marxa el mes de juny amb l’objectiu general de garantir la mobilitat, la convivència, el civisme i la seguretat en els mesos en què es fa un ús més intensiu de l’espai públic.

13/08/2024 10:13 h

Ajuntament de Barcelona

Les 22 dones i 74 homes començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superin un any de servei se’ls nomenarà com a funcionaris de carrera i seran destinats a fer tasques de proximitat al carrer, i enfortiran així el contacte i l’atenció amb la ciutadania.

El mes de setembre s’incorporaran a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya les persones aspirants corresponents a la convocatòria de 128 places més, amb la previsió que s’incorporin a l’estiu del 2025.

Amb aquestes darreres incorporacions, la plantilla de la Guàrdia Urbana es podrà situar en màxims històrics, per damunt dels 3.500 efectius. Aquest creixement permetrà, entre altres objectius, la creació de noves unitats nocturnes, com les que ja s’han creat als districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i l’Eixample.

Etiquetes associades a la notícia